Hønsefrikassé à la Sundvolden


Ønsker du en rett som både varmer og gir næring på kalde dager? Cecilie på Sundvolden har delt sin oppskrift på en klassisk hønefrikassé – en rett som virkelig hedrer råvarene og som passer perfekt på kjølige dager.

Slik lager du hønefrikassé:

💡 Tips: Kjøp alltid en stor høne når du er så heldig å finne det i frysedisken! Bidra til at høne nytes som den næringsfulle og nydelige råvaren den er.

  1. Tin høna på benken over natten. Neste morgen putter du den i en stor nok kjele og heller over kaldt vann (til det dekker hele høna) og litt grovt salt.
  2. Kok opp og øs av det verste skummet som danner seg på toppen før du skrur ned til lav varme og lar høna trekke i minst 3 timer.
  3. Når du kommer hjem, ta høna ut av kjelen og riv av alt kjøttet. Bein og skinn kan kastes.
  4. Øs av fettet fra kraften, og bruk den til å lage en deilig frikassésaus.
  5. Grønnsaker som purre og gulrøtter vaskes, skrelles og kokes lett i sausen før du tilsetter hønsekjøttet.


Serveringstips:
Frikasséen smaker himmelsk med nykokte poteter eller fløyelsmyk potetmos. La dine gjester selv velge sin favoritt!


Ingredienser du trenger:

  • 100 g smør
  • 100 g mel
  • 1 stor purre
  • 1 kg gulrøtter


Kos deg med smaken av ekte tradisjon – rett fra Sundvolden!