Irish Coffee med smak av hasselnøtt


Denne drikken fra Dalen Hotel er perfekt som en avslutning på et måltid eller som en oppvarming på kalde dager. Den deilige kombinasjonen av kaffe og hasselnøtt gir en varmende og koselig opplevelse. 

Hasselnøttsirup:

  • 2,5 dl ristede hasselnøtter
  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl sukker

Slik lager du hasselnøttsirupen:

  1. Start med å legge ristede hasselnøtter, vann og sukker i en kjele.
  2. Sett kjelen på middels varme, kok opp og senk deretter varmen.
  3. La blandingen småkoke i ca. 10 minutter, eller til sirupen tykner.
  4. La stå: Ta kjelen av varmen og la hasselnøttene hvile i sirupen i minst 1 time, slik at smaken får satt seg.
  5. Bland 30 ml hasselnøttsirup med kaffe.
  6. Topp det hele med fløte, og la den flyte på toppen for å skape den klassiske Irish Coffee-effekten.

Del den gjerne med noen, og nyt en smakfull pause!