Perfekt til julemiddagen!


Nermo Hotell, vinner av årets "Innlandets matpris 2023", er kjent for sitt eksepsjonelt gode kjøkken. Med en lidenskap for sesongbasert mat, er de eksperter på å lage hjemmelagde, norske retter av de beste råvarene.

Nå får du muligheten til å lage deres legendariske julesaus selv – og gi julemiddagen din det lille ekstra. Med den perfekte kombinasjonen av ribbefett, fløte og den gode smaken av Gudbrandsdalsost, blir denne sausen en sikker vinner på festbordet: 

Ingredienser:

  • 5 ss smør
  • 5 ss hvetemel
  • 1,25 l kjøttkraft eller buljong (eller ribbefett for ekstra smak)
  • 2 dl Tine kremfløte
  • 2 ss Gudbrandsdalsost
  • Smak til med julegløgg, sennep, salt og pepper


Slik lager du den:

  1. Smelt smøret i en kjele og tilsett hvetemelet for å lage en jevning. Rør godt for å unngå klumper.
  2. Tilsett kjøttkraft (eller ribbefett) litt etter litt mens du visper jevnt, til du får en glatt og kremet konsistens.
  3. Ha i kremfløten og la sausen småkoke til den tykner.
  4. Bland inn Gudbrandsdalsost for en ekstra fyldig smak, og smak til med julegløgg, sennep, salt og pepper etter egen smak.


Ta smaken av Nermo Hotell med deg hjem og løft julemiddagen til nye høyder!