Mormors karamellsaus


Hos Søstrene Storaas handler det ikke bare om mat – det handler om historier, minner og kjærlighet som går i arv. Karamellsausen deres har en helt spesiell historie, og vi er glade for å dele den med deg.

Historien bak karamellsausen: 

"Mormor er vår aller største fan og stiller på alle arrangement hun får til med sine 92 år. Da pappa kom inn i familien, fikk hun høre at det beste han visste var karamellpudding – og det var slik denne oppskriften ble født. Vi, som elsker både historier og gode oppskrifter, har selvfølgelig tatt med oss karamellsausen som en av våre favoritter. Selv om vi lager karamellen fra bunnen av (det blir litt mye å pakke ut tusenvis av smørbukk-karameller for å lage sausen til tusenvis av gjester!), kan vi ikke la være å dele denne deilige smaken med deg. Og selvfølgelig sørget vi for at mormor godkjente oppskriften før vi tok den videre!"
  forteller Else Haug Storaas.

Ingredienser:

  • 1 stor pose smørbukk-karameller
  • Ca. 2 dl vann
  • Kremfløte (tilsett etter smak og ønsket mengde)


Slik lager du sausen:

  1. Smelt karamellene i ca. 2 dl vann til de er helt oppløst.
  2. La karamellblandingen avkjøles litt, og bland deretter inn kremfløten – tilsett gradvis og smak deg frem til ønsket konsistens og smak.


Nyt den, og skap dine egne minner!