Smakfull eleganse fra Engø Gård


Prøv denne elegante retten fra Engø Gård med hjemmelaget tagliolini, frisk pistasjpesto, kremet burrata og røkt ørretrogn. Med sitt fristende utseende og smakfulle komponenter, er dette en rett som garantert vil imponere ved spesielle anledninger. Følg trinnene nedenfor for å lage denne deilige middagen hjemme!

Ingredienser til Pistasjpesto:

• 75 g basilikum
• 50 g parmesan 
• 100 g olivenolje
• 60 g pistasjnøtter 
• 5 g salt

Fremgangsmåte:

  1. Skyll basilikum og legg det i bunnen av blenderen.
  2. Riv parmesan og ta av skall fra pistasjnøttene.
  3. Tilsett parmesan og resten av ingrediensene på toppen.
  4. Kjør til en fin, tykk pesto, men ikke bland for lenge for å bevare teksturen i pistasjnøttene.  


Tips: Frys ned olivenolje, parmesan og pistasjnøtter før bruk for en grønnere og rikere pesto.


Ingredienser til Engøs Tagliolini: 

• 2,5 egg
• 500 g Dallari TIPO 00 pastamel

Fremgangsmåte:

  1. Knekk eggene i et desilitermål og fyll på med vann til du har totalt 175 ml væske.
  2. Ha melet i pastamaskinen og tilsett eggblandingen. Kjør i 5 minutter.
  3. La deigen hvile i 5 minutter før du fortsetter.
  4. Kjør pastaen gjennom maskinen og skjær til ønsket størrelse.


Dersom du ikke har pastamaskin kan du rulle pasta for hånd:

  • 2 egg
  • 9 eggeplommer
  • 10 g salt
  • 450 g Dallari TIPO 00 pastamel
  • 25 g vann

  1. Bland eller ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kna til en fast deig.
  2. Rull deigen i plastikk og la den hvile i minst en time i kjøleskapet
  3. Del deigen i to og rull ut til 1-2 mm tykkelse.
  4. Skjær deigen i 2-3 mm brede strimler for tagliolini.
  5. Pass på at pastaen ikke blir for tynn og la den tørke i opptil 30 minutter for en fin tekstur.



Ferdigstilling av retten:

• Pistasjpesto (fra tidligere oppskrift)
• Tagliolini (fra tidligere oppskrift)
• Ørretrogn (gjerne røkt for ekstra dybde)
• Burrata
• Frisk basilikum
• Sitron

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp en stor kjele med vann og salt.
  2. Kok pastaen i 4 minutter. Ta pastaen ut og spar litt av pastavannet.
  3. Legg pastaen tilbake i en ny kjele, tilsett litt pastavann og kok opp.
  4. Ta kjelen av varmen, og tilsett pistasjpestoen. Rør til du får ønsket saus og konsistens.
  5. Smak til med saften fra sitronen for ekstra friskhet.


Plating og servering:

• Bruk en matpinsett til å rulle pastaen og legg den på tallerkenen.
• Riv burrata og legg den over pastaen.
• Legg røkt ørretrogn på toppen av burrataen.
• Pynt med friske basilikumblader.

Server gjerne retten med et ekstra dryss parmesan og noen dråper god olivenolje for ekstra smak. 

Tips: Denne retten passer perfekt sammen med en frisk hvitvin eller et lett øl for en fullendt middag.