Nordisk gourmetbistro i Trondheim


Tollbua holder til i en vakkert renovert bygning fra 1910, som tidligere var hjemmet til tollvesenet i Trondheim. I dag er det her sølvvinneren fra Bocuse d'Or 2017, Christopher W. Davidsen, har valgt å etablere sitt nye konsept etter flere år bak spakene i Speilsalen på Britannia Hotel.

Tollbua er allerede blitt et av Trondheims mest spennende matdestinasjoner. Med en meny som skifter etter sesong og tilgang, lager de dyktige kokkene på Tollbua utsøkte retter basert på førsteklasses lokale råvarer, kombinert med internasjonale smaker på en leken og nyskapende måte. Kvalitet står alltid i fokus. Restauranten kan også friste med en av byens beste vinkjellere, ledet av sommelier Henrik Dahl Jahnsen, fem ganger Norgesmester for vinkelnere, som sørger for utsøkte kombinasjoner av mat og vin.

Både Davidsen og Jahnsen var sentrale i etableringen av Speilsalen, som allerede ett år etter åpning ble belønnet med en Michelin-stjerne. På samme måte ble Tollbua, kun tre måneder etter åpning, varmt omtalt i den prestisjetunge guiden. Michelin-guiden fremhever spesielt restaurantens bruk av lokale råvarer som et av de store høydepunktene.

I tillegg til 4- og 6-retters kveldsmenyer, tilbyr Tollbua også en loungemeny, perfekt for deg som vil ha noen gode smakebiter til drinken. På lørdager kan du nyte en deilig 3-retters lunsj, servert med smil, entusiasme og perfekt tilpasset drikke i glasset. Endringer i meny skjer fortløpende etter sesong og tilgang.